Különdíj és ezüstérem

Második helyezést szerzett a veszprémi Noszlopy Gáspár Gimnázium és Technikum az V-VI. korcsoportos országos fiú kézilabda diákolimpiai döntőn.

Tatán és Tatabányán rendezték meg az V-VI. korcsoportos „A” kategóriás fiú kézilabda diákolimpia országos döntőt, ahol Veszprém vármegyét a Noszlopy gimnázium képviselte.

A 2022/23-as tanévben összesen 210 csapat nevezett, s ezek közül nyolc fiú és nyolc leány csapat küzdött a bajnoki címekért. A Noszlopy iskola címvédőként érkezett az eseményre.

A veszprémiek a gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium ellen kezdtek és 32-26-ra nyertek. Ezt követően a Tatabányai Szakképzési Centrum Bánki Donát-Péch Antal Technikum gárdája következett, amelyet 36-23-ra sikerült két vállra fektetni. A csoportkör utolsó találkozóján a Budapest IX. kerületi Leövey Klára Gimnázium sem tudott komolyabb ellenállást kifejteni, a mieink 40-27-re diadalmaskodtak.

A keresztjátékban a Szeged és Térsége Eötvös József Gimnázium legjobbjai ellen bizonyíthattak Makkai Balázs testnevelő és felkészítő tanár, valamint Gulyás István szakedző tanítványai. Ezen az összecsapáson is egyértelmű volt, melyik a jobb csapat: a bakonyiak 44-33-as győzelemmel hagyták el a pályát.

A döntőben a Siófoki SZC Mathiász János Gimnázium és Technikum gárdája volt az ellenfél. Nagyszerű mérkőzést vívott a két fél, az összecsapás az utolsó pillanatig kiélezett volt, de végül a balatoniak örülhettek, miután 28-27-re nyertek.

Az ezüstérem mellé egy különdíjat is begyűjtöttek a veszprémi, a torna legtechnikásabb játékosának járó elismerést Szucsik Benedek érdemelte ki.

A Noszlopy gimnázium csapatának tagjai: Apró Botond, Bogdány Örs, Bőti Dominik, Eklemovics Márkó, Füry Félix, Lantos Kornél, Nagy Arnold, Németh Bulcsú, Racskó Máté, Reidmár Dominik, Szucsik Benedek, Tóth István Sámuel, Végh Bálint, Zajácz Kristóf.

Az országos döntőn veszprémi játékvezetők is közreműködtek valamennyi résztvevő nagy megelégedésére. A Marosi Zoltán-Pap Ervin Márk kettős hat találkozót fújt, többek között a leány bronzmeccset, míg a Papp Richárd-Sörös Csaba kettős nyolc összecsapást vezetett le, többek között a fiú harmadik helyért zajlót is.

Korábban hasonlóra még nem volt példa megyénken kívüli Diákolimpia rendezvényen, s ez az esemény is jól mutatja, hogy nemcsak a veszprémi kézilabdázók teljesítménye kimagasló, hanem a játékvezetőké is.

0 Shares