Ötvenöt nemesvámosi találat

Nyolcvannyolc gólt hozó mérkőzésen nyert a naptári év utolsó bajnokiján a Bajnok DSE Nemesvámos gárdája a Veszprém-Zala megyei férfi kézilabdázóknál. A hölgyeknél fontos rangadót nyert a listavezető Körmend az üldöző Góna SZKKE Lentivel szemben.

Nem sokat törődtek a csapatok a védekezéssel, így aztán kapkodhatták a fejüket a kilátogató nézők. Mintha egy teniszmeccsen lettünk volna, ám ettől függetlenül élvezetes mérkőzést vívtak a csapatok. Már a félidőben jelentős előnyt harcolt ki a házigazda (28-17). Szünet után folytatódott a gólgyártás, és végül a listavezető Vámos rendkívül meggyőző sikert aratott. A hazaiak közül ketten is tíz találat fölé jutottak: Honyecz Gábor tizennégyszer, Fábián Balázs tizenkétszer volt eredményes. A vendégeknél Góth Ferenc tíz találatig jutott.

Az állás: 1. Bajnok DSE 18 pont, 2. Simontornya 11, 3. Ősi Andreotti 10, 4. Egerszegi KK 10, 5. Várpalotai BSK U18 10, 6. Pápa 8, 7. Georgikon DSE 6, 8. MUSE 6, 9. Letenye UKE 3, 10. TVSE 0.

A női pontvadászatban a Zalaszentgrót magabiztos teljesítménnyel fektette két vállra a Kilián DSE-t. A hazaiak 20-11-re megléptek az első félidő végén, és a tizenhárom gólig jutó László Evelin vezérletével 39-27-re győztek. A vereséggel a pápaiak visszacsúsztak az utolsó előtti helyre. A Kilián DSE legeredményesebbje Mózes Fanni volt tíz góllal.

Szívósan tapad az élmezőnyre a Start SE Hajmáskér, amely 16-9-es első felvonás után 38-21-re nyert a sereghajtó Pacsai SE ellen. A Start SE négy sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel a tabella negyedik helyén áll, csak egy pontra van a dobogótól. Kiemelkedően kézilabdázott a kilencgólos Horváth Kitty, a másik csapatnál Czémánné Balog Tímea Klára ötször vette be a hajmáskéri kaput.

Nem tudta érvényesíteni a papírformát az Úrkút SK, amely a PLSC otthonában végzett 21-21-re. Pedig az első játékrészben már magabiztosan vezetett a Veszprém megyei gárda (8-15), de a térfélcsere után teljesen lestoppolt és azt a harminc percet 13-6-ra vesztette el. Gáspár Klaudia nyolc, míg a vendégeknél Rieger Hanna hét gólt szerzett.

Az Egerszegi KK is sikerrel vette a naptári év utolsó akadályát, a TVSE ellen. A szünetig a házigazda 15-11-es előnyt épített fel, amit tovább növelt a második etapban és végül 28-21-re győzött. A legeredményesebb játékos a vendéglátóknál Gotthárd Klaudia volt tizenegy góllal, a tapolcaiak közül Antal Dóra és Mikola Lídia is négy-négy gólt lőtt.

Rangadót nyert a listavezető és eddig hibátlan Körmend az üldöző Góna SZKKE Lentivel szemben. A körmendiek nem bízták a véletlenre a dolgot, már a szünetig 20-11-re megléptek. A térfélcsere után aztán tovább folytatták remek játékukat és 34-23-ra fektették két vállra közvetlen riválisukat. A győzelemből Herczeg Kata kilenc góllal vette ki a részét, a másik csapatnál Március Boglárka tízszer vette be a hazai kaput.

Az állás: 1. Körmend 18, 2. Góna SZKKE Lenti 13, 3. Egerszegi KK 10, 4. Start SE Hajmáskér 9, 5. Úrkút SK 9, 6. Zalaszentgrót 9, 7. TVSE 6, 8. Vasvár 5, 9. PLSC 3, 10. Kilián DSE 2, 11. Pacsai SE 2.

0 Shares