Ismét elkezdődött jótékonysági kézilabda táborunk

A Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség (VMKSZ) idén is megrendezi ingyenes, jótékony kézilabdás táborát: az első héten az Egyedülálló Szülők Klubja Veszprém, a másodikon a Magyar Vöröskereszt a várpalotai Családok Átmeneti Otthona gyermekeit látja vendégül.

Eddig minden esztendőben az év eleji HandBál tombolajátékából befolyt összegből finanszírozta a szövetség a jótékonysági, ingyenes nyári táborát, azonban a koronavírus-járvány miatt 2021-ben elmaradt az összejövetel. Ettől függetlenül Németh Csaba elnök és Öcsi Tamás irodavezető javaslatára a szervezet ragaszkodott a hagyományokhoz, így az idén sem marad el a nyári program.

Mint az Öcsi Tamás irodavezetőtől megtudtuk, az első, bemutatkozó évben még nem sok támogatójuk akadt, később azonban a fontos célnak köszönhetően egyre többen álltak melléjük, nyújtottak segítő jobbot. A Veszprémi Közüzemi Zrt. ingyenesen biztosítja a termet, ahogy az alsóörsi önkormányzat a strandbelépőt. A kislődi Sobri Jóska Kalandparkot kedvezményesen próbálhatják ki a gyerekek. Sőt a megyei kézilabdás társadalom is összefogott, az egyesületek segítenek, ahol tudnak, akad, amelyik buszt bocsájtott rendelkezésre, míg egy másiknak az edzőik tartottak tréninget a gyerekeknek.

Az idei első turnusban, az Egyedülálló Szülők Klubja Veszprém csemetéihez négy napon át igazi sztáredzők érkeznek. Hétfőn Deli Rita, a korábbi olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnoki bronzérmes kézilabdázó tartott edzést.

Deli Rita, a csarnokból kilépve azt mondta, nagy örömmel jött el újra Veszprémbe és nemcsak eddig, eztán is támogatni fogja a hasonló jótékony kezdeményezéseket.

– Két órát töltöttem el a gyerekekkel, amit nagyon élveztem. A foglalkozás kötetlen beszélgetéssel, élménybeszámolóval kezdődött. A legtöbb kérdést az olimpiával, a 2000-ben Sydneyben ezüstérmet nyert csapattal kapcsolatban kaptam. Arra nem tudtam sajnos válaszolni, hány NB I-es meccsen léptem pályára – mondta nevetve.

Az egykori válogatott játékos elárulta, pályafutása csúcsának a Sydneyben elért második helyet tartja. Nagyon büszke erre az ezüstéremre, egy szép és méltó helyen, külön vitrinben tartja a medáliát. Megjegyezte, boldog lenne, ha ismét hasonló eredményeket érne el a magyar női válogatott a hamarosan kezdődő tokiói ötkarikás játékokon.

Deli Rita kiemelte, a táborban sok ügyes, tehetséges gyereknek tartott edzést.

– Ahhoz, hogy valakiből élvonalbeli játékos legyen rengeteg munka, kitartás és szorgalom szükséges. És ekkor sem biztos, hogy bárki célba érhet az NB I-ben. Az sokkal fontosabb, hogy a gyerekünk élvezze, szeresse, amit csinál. Ha látjuk, hogy a csemeténk a maga szintjén mindent megtesz a játékért, akkor elégedjünk meg ennyivel. Az sokkal fontosabb, hogy a gyermekünk szeresse, élvezze, amit csinál – hangsúlyozta.

Deli Rita megjegyezte még, az edző, szülő, játékos háromszögben nagyon fontos a megbecsülés. Ezt mindenkinek szem előtt kellene tartani.

Kedden Iváncsik Gergő, a Telekom Veszprém korábbi 270-szeres válogatott, Kupagyőztesek Európa Kupája (KEK) győztes kézilabdázója, jelenleg a Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA-Veszprém) edzője érkezik.

Szerdán Marosán György, a Szombathelyi Kézilabda Klub trénere irányítja a gyakorlást.

Csütörtökön pedig Tombor Csaba, a Veszprémi KSE NB I-es gárdájának mestere vállalta, hogy foglalkozik a fiatalokkal.

Pénteken pedig a Sobri Jóska Kalandpark várja majd a gyerekeket.

A második héten a Magyar Vöröskereszt várpalotai Családok Átmeneti Otthonának gyerkőceit látja vendégül a VMKSZ Várpalotán a Gál Gyula Sportcsarnokban. Soha Gergő, a Várpalotai Bányász SK NB II-es kézilabdaegyüttes vezetőedzője minden évben szívesen áll a nemes program mellé, ezúttal sincs ez másként.

0 Shares