Táborunk második napja

Iváncsik Gergő, a Telekom Veszprém egykori válogatott játékosa tartott kedden edzést a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség (VMKSZ) nyári, jótékonysági táborában.

A VMKSZ jótékonysági, ingyenes táborában ezen a héten az Egyedülálló Szülők Klubja Veszprém gyermekeit látják vendégül a munkacsarnokban. A program szerint a reggelit követően meglepetésvendég érkezik a csemetékhez, aki egy laza, közös beszélgetés után egy edzést is tart a résztvevőknek. Hétfőn Deli Rita, olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, kedden Iváncsik Gergő volt a vendég.

A 270-szeres korábbi balszélső elmondta, azonnal igent mondott Öcsi Tamás irodavezető megkeresésére, mert máskor is szívesen áll jótékony célok mellé és örömmel segít, főleg, ha gyerekekről van szó.

– Különböző játékos gyakorlatokkal készültem. Nagyon élveztem a közös programot, a gyerekek érdeklődőek, kíváncsiak voltak és minden feladatot örömmel végeztek el – hangsúlyozta az immáron negyedik éve edzősködő Iváncsik Gergő.

Megtudtuk tőle, szeret edzőként dolgozni, az aktív játék után így a sportág mellett maradt és a Balaton-Felvidéki Kézilabda Akadémián (BFKA-Veszprém) Ivo Diazzal közösen visznek egy korosztályt. Jól megosztják a munkát a kubai származású, szintén korábban a bakonyi gárdát erősítő irányítóval és jól kiegészítik egymást. Mindemellett Gergő Szombathelyre jár tanulni, ott szerzett edzői képesítést és tanulmányait szeptembertől itt is folytatja.

Kiderítettük, a szombathelyi megyei kézicsapatot erősíti, amely olyan jól szerepelt a 2020/21-es évadban, hogy kiharcolta az NB II-es szereplés jogát a 21/22-es idényre.

– Nagyon szeretek gyerekekkel dolgozni, hiszen ebben a korban még szivacsként szívják magukba az információkat, és napról napra látványosan fejlődnek, ügyesednek. Most is kifejezetten tetszett a közös program. Máskor is örömmel jövök és segítek – zárta Iváncsik Gergő.

A táborunk első napi összefoglalóját IDE kattintva olvashatja el.

0 Shares