Újabb remek nap

Szerdán is folytatódott a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség ingyenes, jótékonysági tábora: ezen a héten az Egyedülálló Szülők Klubja Veszprém gyermekeit látják vendégül a munkacsarnokban. Ma is újabb meglepetésvendég érkezett a táborozókhoz.

A reggelit követően Marosán György, a Szombathelyi Kézilabda Klub edzője tartott foglalkozást a gyerekeknek. A tréner már harmadik alkalommal vett részt a jótékonysági eseményen.

– Szeretem a jó ügyeket, és ha lehet, próbálok ezekben tevékenyen is részt vállalni. A Veszprém megyei szövetség jótékonysági táborában harmadszor tartottam edzést. Remélem, hozzá tudtam járulni ahhoz, hogy élményekkel gazdagon térjenek haza ma is a gyerekek – mondta Marosán György.

A szombathelyi szakember elárulta, az edzés előtti közös beszélgetést arra használta fel, hogy a gyerkőcöket meggyőzze, az élet nehézségeit nem azért kapjuk, hogy megtorpanjunk és feladjuk az álmainkat, céljainkat, sokkal inkább azért, hogy legyűrjük azokat és megtanuljunk küzdeni.

– Kiemelten fontosnak érzem, hogy a gyerekek megértsék, megtanulják, az előttünk tornyosuló akadályok miatt nem szabad megállni. Amikor kitűzünk egy célt, akkor sokszor csak az úton szembesülünk a zökkenőkkel. Az utunkat azonban folytatni kell, nem szabad letérni róla és megfelelően fókuszálva bármit képesek lehetünk elérni – hangsúlyozta.

Marosán György megjegyezte még, olyan játékos feladatok szerepeltek az edzés programjában, amelyet élvezettel, szívesen, szenvedéllyel hajtottak végre a gyerekek.

– A táborban nem lehet taktikai, vagy technikai feladatokat végezni. A lényeg sokkal inkább az, hogy a gyerekek érezzék jól magukat. Bízom benne, tudtam olyan töltetet adni a srácoknak, amely kitart a következő 51 hétben és mindig vissza tudnak nyúlni hozzá, amikor szükségét érzik – fogalmazott.

A fiatalok a tréninget követően a tábort támogató Fitt Büfében költötték el finom ebédjüket, majd az alsóörsi strandon zárták a napot, ahol kipróbálhatták a strandkézilabda sajátosságait.

0 Shares