Egy híján nyolcvan találat

A férfiaknál három, a nőknél még két csapat maradt hibátlan két fordulót követően a Veszprém-Zala megyei kézilabda-bajnokságban.

Az uraknál a Simontornya, a Bajnok DSE Nemesvámos, valamint az Egerszegi KK őrizte meg veretlenségét a 2. fordulót követően is.

A Simonytornya brutális erődemonstrációt tartott: több mint ötven gólt szerzett a Tapolca ellen és 23-11-es félidőt követően 51-28-ra nyert, vagyis egy híján nyolcvan találatot jegyezhettünk fel a találkozón. A hazaiak, mindössze nyolc emberrel álltak fel, közülük Lampert Csaba 15, míg Pap Bence 11 gólt szerzett. A tapolcaiak közül Nagy György 11 alkalommal mattolta az ellenfél kapusát.

Az Ősi Andreotti fogadta a Bajnok DSE Nemesvámost. Már az első félidőben jelentős előnyt harcoltak ki a vendégek (9-16), s a második harminc percben tovább növelték a különbséget (21-31). Az Ősi legeredményesebb játékosa Pavelka Zsolt volt hét góllal, a vámosiaknál Honyecz Gábor kilenc találatot jegyzett.

Az Egerszegi KK idegenben, Letenyén tudott nyerni: az első játékrészben 15-9-re léptek meg a vendégek, majd egy szoros második etap után 27-20-ra nyertek. A Letenye legjobbja Gál Bertold Sándor volt hét góllal, a másik oldalon Koltai Dániel nyolcszor talált be.

Nem volt esélye a Pápának a keszthelyi Georgikon DSE otthonában. A házigazda 19-15-ös első felvonást követően 35-29-es eredménnyel gyűjtötte be a két pontot. Szakonyi Balázs 12 alkalommal szerzett gólt, de Kovarszki Jánost is meg kell említeni, aki 11 találatig jutott. A Pápa gárdájából a játékos-edző Kapcsándi Zsolt, valamint Sipőcz Milán neve mellett is hét gól szerepel.

Szép sikert könyvelhetett el a Várpalotai Bányász SK U18-as alakulata a Máriaújfalu ellen. Grüll Gábor csapata gyakorlatilag már az első 30 percben eldöntötte a két pont sorsát, hiszen 17-9-re meglépett. Ezután a vendéglátók kissé megnyugodtak, így a vendégeknek sikerült felzárkózni, ám a győzelmet így sem veszélyeztette semmi (28-23). Varsányi András kilencszer, a túloldalon Horváth Bence és Horváth Kristóf egyaránt hatszor volt eredményes.

A hölgyeknél az Egerszegi KK és a Körmend abszolválta a második fordulót is sikerrel, ez a két csapat áll a tabella élén.

Az Egerszegi KK kétséget sem tűrő győzelmet könyvelt el, 44-20-ra diadalmaskodott a Pacsa otthonában. Az első félidőben eldőlt a meccs, már ekkor 15-8-ra vezettek a vendégek. A legeredményesebb góllövő a hazaiaknál Czémánné Balog Tímea volt tíz találattal, míg a zalaiaknál Gotthárd Klaudia tizenkétszer, Balogh Vanda tízszer talált kapuba.

A Körmend sem kímélte ellenfelét, harminc perc után 24-12-re vezetett, aztán 43-20-ra leiskolázta riválisát. Herczeg Kata és Horváth Diána egyaránt hét találatig jutott, a másik gárdától Koronczi-Oláh Katalin hat gólt szerzett.

Nagy meccset vívott a Tapolca az Úrkúttal. Szorosan alakult az összecsapás az első perctől fogva, 13-12-vel mentek vonultak szünetre a küzdő felek. A folytatásban végül a Tapolca kerekedett felül, 30-26-tal szerezte meg a két pontot. Lovász Zsófia nyolc találattal vette ki részét a sikerből, a rivális csapatból Linczmajer Dóra ugyancsak nyolcszor volt eredményes.

Megszerezte első sikerét a pápai Kilián DSE, amely a Vasvárt ütötte ki. A pápaiak 19-9-re húztak el a térfélcseréig, majd 29-16-os végeredmény született. Mózes Fanni a mezőny legjobbjaként 12 góllal járult hozzá a győzelemhez. A másik oldalon Vincze Flóra keze hétszer sült el.

Sima mérkőzést hozott a Góna és a Páterdomb találkozója is. Az első játékrészben a házigazda mindössze hat gólt engedélyezett a vendégeknek (14-6). A szünet után sem változott a játék képe, a Góna akarata érvényesült (33-16). Március Boglárka nyolcszor, míg a vendégeknél Gáspár Klaudia és Mester Anita ötször volt eredményes.

0 Shares