Fordulatos mérkőzések, majd csonka forduló

A harmadik, illetve negyedik fordulót rendezték meg a Veszprém-Zala megyei férfi és női kézilabda bajnokságban. Sajnos a 4. fordulóból több mérkőzés is elmaradt, de több olyan párharc is akadt, amely a végletekig kiélezett volt.

Kezdjük a férfiak pontvadászatával! Megőrizte veretlenségét a Bajnok DSE Nemesvámos, amely Pápán vendégeskedett. A vendégek a félidő végére minimális előnyt szereztek (14-15), de a második játékrészben sem tudták lerázni magukról a házigazdákat. A tizenöt hétméterest is hozó összecsapáson végül a Vámos nagy csatában nyert 29-26-ra. A pápaiak közül Sipőcz Milán kilenc gólt jegyzett, a túloldalon Honyecz Gábor nyolc találatig jutott.

Megszerezte első győzelmét a MUSE, amely a Letenyét fektette két vállra 28-26-ra. Az első harminc perc végén még döntetlenre álltak a küzdő felek (15-15), de ezután az utolsó percekig megjósolhatatlan volt, melyik fél gyűjti be a két pontot. Végül a MUSE határozottabb befejezéseinek köszönhetően nyert. Horváth Noel hét góllal vette ki részét a sikerből, Gál Bertold pedig tizenegyszer mattolta a hazaiak kapusát.

Idegenben szerzett értékes két pontot a Várpalotai Bányász SK U18-as gárdája, amely a Tapolca otthonában tudott nyerni 35-31-re. A helyzet nem tűnt ilyen egyértelműnek az első félidőben, akkor még a TVSE-nél volt az előny (18-17). A térfélcsere után azonban a jobb erőben lévő fiatalok megfordították a mérkőzést. Tulok Levente és Dröszler Botond igazi gólpárbajt vívott, előbbi tízszer, utóbbi tizenkétszer talált be.

Az Egerszegi KK hatalmasat hajrázva diadalmaskodott a félidőben már öt góllal is vezető Georgikon ellen. A hibátlan mutatóját megőrző zalaiak belealudtak a meccs elejébe, amit ügyesen használtak ki a vendégek. A második etapban aztán nagy hajrát nyitottak a vendéglátók és nagy szerencsével begyűjtötték a két pontot. Koltai Dániel hét góllal járult hozzá a győzelemhez, a másik félnél Csiszár Dániel volt a legeredményesebb kilenc találattal.

A férfiaknál két mérkőzést rendeztek meg a negyedik fordulóban. A Letenye megszerezte első pontjait, miután a Tapolcát 34-30-ra legyőzte. A hazaiak már az első félidőben 16-11-re elhúztak, s bár a TVSE próbált kapaszkodni, nem tudta utolérni ellenfelét. A Letenyéből Gál Bertold kilenc góllal vette ki részét a sikerből, míg a TVSE Vajda Zoltán tíz találatot szerzett.

A Várpalotai Bányász SK U18-as gárdája döntetlenre végzett a jó erőkből álló Simontornyával. Az első felvonásban a vendégek 14-12-re megléptek, ám a VBSK szívósan harcolt és végül 28-28-ra mentette a találkozót. Hegyesi Alex hétszer vette az ellenfelek kapuját, a túloldalon Szabó Bence kilencet vágott.

A jelenlegi állás:

1. Bajnok DSE (6)
2. Egerszegi KK (6)
3. Simontornya (5)
4. VBSK U18 (5)
5. Pápa (2)
6. Georgikon DSE (2)
7. Ősi Andreotti (2)
8. MUSE (2)
9. Letenye (2)
10. TVSE (0)

A hölgyeknél már egyértelműbb összecsapások szemtanúi lehettünk. A Vasvár például könnyedén verte a Pacsát 30-17-re. Ahogy a Körmend sem szenvedett meg a Nagykanizsával, hiszen 8-18-as félidő után 17-38-ra nyert idegenben. A hazaiaknál Gáspár Klaudia neve mellett hét gól szerepelt, míg a vendégeknél Gáspár Kata nyolc alkalommal járt túl a nagykanizsai kapus eszén.

A Tapolca második találkozóján is győzedelmeskedett, a pápai Kilián DSE ellen a félidőben 20-14-re vezetett, aztán tovább növelte a különbséget és végül 39-28-as eredményt könyvelhetett el. A makulátlan statisztikával bíró TVSE játékosai közül Lovász Zsófia tizenkét gólig jutott, a riválisnál Mózes Fanni tizenegyig.

Szoros első játékrészt követően (15-15) érvényesítette a papírformát az Egerszegi KK a Góna ellen. A 29-25-ös győzelem nehezen született meg, kellett hozzá Gotthárd Klaudia tíz gólja is. A Góna csapatából Március Boglárka és Szabó Zsanett egyaránt nyolc gólt jegyzett.

Döntetlennel zárult a Zalaszentgrót és a Start SE Hajmáskér csatája. A vendégek az első felvonás végén 15-14-re vezettek, de nem tudtak meggyőző különbséget kiharcolni, és a Zalaszentgrót is jól küzdött, így megosztoztak a pontokon a csapatok. László Evelin nyolc gólt szerzett. A hajmáskérieknél Horváth Kitty és Szórády Zsuzsa tíz-tíz gólt tette bele a közösbe.

A nőknél a negyedik fordulóban három összecsapást tudtak megtartani. A listavezető Körmend megőrizte makulátlan mérlegét a szintén dobogóra hajtó Egerszegi KK ellen. Az első 30 perc után 14-9-re vezetett a Körmend, majd a második játékrészben sikerült majdnem megduplázni a különbséget (32-23). A legeredményesebb gólszerzők: Somlai Viktória kilenc góllal, illetve Marton Mira hat góllal.

Papírforma győzelmet aratott a Góna a Vasvár ellen. A házigazda mindössze négy gólt engedélyezett ellenfelének az első félidőben (18-4), de a második játékrészben sem hagyta kibontakozni a sereghajtót (37-19). Kovács Judit 11 góllal járult hozzá a két pont megszerzéséhez, a túloldalon Vincze Flóra szerzett hét találatot.

Megyei rangadót nyert az Úrkút SK a pápai Kilián DSE ellen. Szorosan alakult az első etap (9-12), ám a második félidőben már nem volt kérdés, melyik a jobb csapat (23-33). Mózes Fanni hét gólt lőtt, az úrkútiaknál Linczmajer Dóra tizennégyszer volt eredményes.

A jelenlegi állás:

1. Körmend (8)
2. Egerszegi KK (6)
3. Góna (5)
4. Úrkút (4)
5. Tapolca (4)
6. Kilián DSE (2)
7. Zalaszentgrót (2)
8. PLSC (2)
9. Start SE Hajmáskér (1)
10. Vasvár (0)
11. Pacsai SE (0)

0 Shares