Végre teljes forduló

Két hibátlan csapat maradt a férfiaknál, míg a nőknél már csak egy gárda veretlen a Veszprém-Zala megyei kézilabda bajnokságban.

Teljes fordulót rendeztek a férfiaknál, vagyis öt mérkőzést tartottak a hosszú hétvégén. A TVSE továbbra is adós a győzelemmel, ezúttal a keszthelyi Georgikon DSE-től kapott ki hazai pályán. A Tapolca már az első játékrészben jelentős hátrányba került, ekkor 9-23-at mutatott a kijelző.  A szünet után aztán már jobb teljesítményt nyújtott a házigazda, s ezt a játékrészt 16-14-re nyerte meg, de a győzelemre persze már nem volt esélye (25-37). A házigazdáknál hárman is hét gólt szereztek, Nagy György, Farkas Adrián, Vajda Zoltán, míg a vendégeknél Szente Szabolcs 11 találatot jegyzett.

Magabiztos teljesítményt nyújtott a Simontornya, amely a Letenyét fektette két vállra. Az első harminc perc után 17-10-re vezettek a vendéglátók, végül 35-29-re nyertek. A legeredményesebb gólszerzők Szabó Bence és Lampert Csaba voltak hat-hat góllal, míg a másik félnél Gál Bertold Sándor 13 találatot szerzett.

Hatalmas csatában dőlt el az Ősi Andreotti és a Várpalotai Bányász SK U18-as alakulatainak mérkőzése. Az Ősi az első félidőben 14-12-es előnyt szerzett, ám a fiatalok mindent megtettek annak érdekében, hogy ledolgozzák a hátrányukat. Végül a hazaiak, komoly izgalmak után, gyűjtötték be a két pontot a 28-27-es eredménnyel. Pavelka Zsolt tarthatatlan volt, összesen 12 gólig jutott, a másik oldalon Hegyesi Alex nyolcszor vette be a hazaiak kapuját.

Hasonlóan idegőrlő küzdelemben tudta megőrizni veretlenségét az Egerszegi KK együttese a Pápával szemben. Szinte végig fej-fej mellett haladt a két gárda, egyik csapat sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. Az első felvonás 13-12-es eredménnyel zárult. Ezt követően is kiegyenlített játékot láthattunk, a Pápa mindent megtett, azonban az Egerszegi KK végül megszerezte a győzelmet (25-24). Fekete Ádám hét, a vendégek részéről Kapcsándi Zsolt szintén hét találattal vette ki részét a mérkőzésből.

A Bajnok DSE Nemesvámos ezzel szemben könnyed sikert könyvelhetett el a Máriaújfaluval szemben. Már a félidőben is tetemes volt a különbség (12-19), s ezt sikerült tovább növelni a meccs végére (22-34). A házigazdáknál Horváth Bencét kell kiemelni, aki nyolc gólt lőtt, míg a vámosiaknál Honyecz Gábor 12 találatnál állt meg.

A bajnokság állása:
1. Bajnok DSE (8 pont)
2. Egerszegi KK (8)
3. Simontornya (7)
4. Gerorgikon DSE (6)
5. VBSK U18 (5)
6. Ősi Andreotti (4)
7. Pápa (2)
8. Letenye (2)
9. MUSE (2)
10. TVSE (0)

A nőknél első győzelmének örülhetett a Zalaszentgrót, miután kemény csatában legyőzte a Páterdomb LSC-t idegenben. A zárt kapus összecsapás első játékrészében még a hazaiak vezettek, 11-9-re, azonban a kilenc gólt szerző Lászlóné Horváth Krisztina vezérletével fordított a Zalaszentgrót (21-23). A hazaiaknál a legjobb góllövő Gáspár Klaudia volt hét találattal.

Nem volt egy súlycsoportban az Úrkút és a Pacsa. Előbbi nagy tempót diktálva 13-8-as félidőt követően 27-13-ra győzött.

Közel ötven gólt elérve diadalmaskodott a listavezető Körmend Vasváron. A még veretlen tabella első szinte átgázolt ellenfelén. Az első harminc percben mindössze öt gólt engedélyezett riválisának (5-25), de a második felvonásban sem mutatott kíméletet. Végül 13-48-nál állt meg az eredményjelző számlálója. A vasváriak közül Káldi Réka négy gólt szerzett. A körmendieknél viszont szinte mindenki betalált, Kiskós Kitti nyolc alkalommal emelhette magasba a kezét.

Fontos és önbizalomnövelő győzelemnek örülhetett a Start SE Hajmáskér együttese, amely az Egerszegi KK-nál vendégeskedett. Sok gólos találkozón az első etap végén 14-17-re állt az ütközet, aztán 27-38-as végeredmény született. A zalaiaknál Gotthárd Klaudia 11 gólig jutott, a hajmáskérieknél pedig ketten is hasonlóan eredményesek voltak, Kovács Angéla és Horváth Kitty.

A bajnokság állása:
1. Körmend (8 pont)
2. Góna (7)
3. Úrkút SK (6)
4. Egerszegi KK (6)
5. TVSE (4)
6. Zalaszentgrót (4)
7. Start SE Hajmáskér (3)
8. Kilián DSE (2)
9. PLSC (2)
10. Vasvár (2)
11. Pacsai SE (0)

0 Shares