Hetven gól Nemesvámoson

Hat fordulót követően szépen körvonalazódnak az erőviszonyok a Veszprém-Zala megyei férfi, valamint a női kézilabda bajnokságban.

Mindössze nyolc emberrel utazott el a Simontornya együttese a Georgikon DSE elleni bajnokira, ám a rövid kispad dacára sikerrel abszolválta a mérkőzést. Már az első játékrészben jelentős előnyt harcoltak ki a vendégek (10-18), s ezt a különbséget a szünet után is meg tudta tartani (25-32). A keszthelyieknél Kovarszki János kilenc gólt lőtt, míg a vendégeknél Csendes Flórián tízszer talált be.

Első vereségét szenvedte el az Egerszegi KK alakulata, amely az Ősi Andreottitól kapott ki 35-29-re. A házigazdák gyakorlatilag végig vezetve győzték le a tabella harmadik helyére visszacsúszó zalaiakat. Az Ősi gárdájából feltartóztathatatlanul szórta a gólokat Pavelka Zsolt, aki tizenkétszer mattolta a rivális kapusát. A túloldalon Fekete Ádám is kitett magáért, tíz góljával.

Nem bírt egymással a Letenye és a Várpalotai Bányász SK U18. Bár az első játékrészben a Letenye minimális előnyt szerzett (16-14), a fordulást követően a fiatal vendégek magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak és ledolgozták a hátrányukat. Az izgalmas hajrában azonban a csapatok megosztoztak a pontokon (25-25). Az egyik oldalon Gál Bertold Sándor tizenegy gólig jutott, ahogy a másikon Hegyesi Alex szintén.

Fontos és magabiztos sikert könyvelhetett el a Pápa, a MUSE ellen. Az első harminc percet követően 18-13-ra vezettek a hazaiak, de nem dőltek hátra, hanem tovább növelve a differenciát, sima győzelmet értek el (37-26). Kapcsándi Zsolt tíz góllal vette ki részét a sikerből, a MUSE színeiben Horváth Bence egy tucatszor talált be.

Hetven gól született a Bajnok DSE Nemesvámos és a TVSE találkozóján. A listavezető 17-11-re elhúzott harminc perc alatt, a térfélcserét követően pedig nem hagyott esélyt ellenfelének (45-25). Érdekes, hogy a mindössze nyolc embert nevező hazaiak közül hárman is legalább tíz gólt szereztek: Varga Balázs tizenkétszer, Fábián Balázs tizenegyszer, míg Károlyfi Kristóf tízszer mattolta a tapolcai hálóőrt. A TVSE legeredményesebb játékosa Nagy György volt kilenc találattal.

Az állás:

1. Bajnok DSE Nemesvámos (10)
2. Simontornya (9)
3. Egerszegi KK (8)
4. Georgikon DSE (6)
5. Várpalotai BSK U18 (6)
6. Ősi Andreotti (6)
7. Pápa (4)
8. Letenye (3)
9. MUSE (2)
10. TVSE (0)

A nőknél a forduló legszűkebb győzelmét szerezte a Zalaszentgrót, amely a félidőben még 11-11-re állt az Egerszegi KK-val szemben. A szünet után a nyolc gólt szerző Lászlóné Horváth Krisztina vezetésével aztán sikerült felülkerekedni a jól küzdő riválissal szemben (25-21). A zalaiaknál Gotthárd Klaudia és Ujhelyi Fanni egyaránt ötször volt eredményes.

Nem volt egy súlycsoportban a Körmend és a TVSE csapata. A házigazda és még veretlen tabella első a szünetig mindössze hét gólt engedélyezett ellenfelének (19-7). Ezt követően sem álltak le a góltermeléssel a vendéglátók és végül fölényes 39-23-as győzelmet szereztek. Kiskós Kitti hét gólt lőtt, Antal Anett szintén.

Egyre inkább magára talál a Start SE Hajmáskér gárdája, amely erődemonstrációt tartott a Vasvár ellen. Horváth Kitty megállíthatatlanul szórta a gólokat, összesen tizennégyig jutott, és vezérletével 17-8-as félidőt követően 39-17-re nyert a Start SE. A vendégek legjobbja Káldi Réka volt nyolc találattal.

A forduló rangadóját a Góna SZKKE Lenti és az Úrkút vívta. Ennek megfelelően az első felvonás végén 11-11 állt a kijelzőn. A szünet után aztán egyre jobban elfáradt az Úrkút, játékába több hiba csúszott és végül a Lenti örülhetett a két pontnak (27-22). A hazaiaknál Fehér Kingát kell kiemelni, aki kilenc találatot jegyzett, a vendégeknél Linczmajer Dóra kilenc gólja kívánkozik előre.

Először nyert a sereghajtó Pacsai SE, amely a rossz napot kifogó Kilián DSE-t múlta felül. Szorosan alakult az első játékrész (14-13), ám a pápaiak hiába futottak az eredmény után nem tudták utolérni ellenfelüket (24-19). Belső Réka kilenc, Mózes Fanni hét góllal volt csapata legeredményesebbje.

Az állás:

1. Körmend (10)
2. Góna SZKKE Lenti (9)
3. Úrkút SK (6)
4. Egerszegi KK (6)
5. Zalaszentgrót (6)
6. Start SE Hajmáskér (5)
7. TVSE (4)
8. Kilián DSE (2)
9. PLSC (2)
10. Vasvár (2)
11. Pacsai SE (2)  

0 Shares