Pápa: egy híján ötven

Újabb győzelmével már dobogós a Várpalotai Bányász SK U18-as gárdája a férfi kézilabdázók Veszprém-Zala megyei bajnokságában. A nőknél tovább menetelt a listavezető Körmend, amely zsinórban már hetedik sikerét gyűjtötte be.

Öt találkozót rendeztek a férfi vonalon az elmúlt hétvégén. Az élre kívánkozik a Várpalotai Bányász SK U18-as alakulatának sikere, hiszen a fiatalok a jó erőkből álló keszthelyi Georgikont verték meg 17-14-es félidőt követően 33-27-re. Grüll Gábor tanítványai a győzelemnek köszönhetően felzárkóztak az élmezőnybe és jelenleg a harmadik helyet foglalják el a tabellán. A házigazdák sikeréből négyen is hat góllal vették ki részüket: Hegyesi Alex, Fenyő Jordán, Kovács Benjámin, és Dröszler Botond. A keszthelyieknél Kovarszki János nyolcszor volt eredményes.

Fontos két pontot szerzett az Ősi Andreotti csapata is, amely egyik közvetlen riválisát, a Letenyét tudta ezzel leszakítani. Ignácz Krisztián együttese 13-11-re vezetett a félidőben, s a másodikban is végig irányítva győzedelmeskedett 25-20-ra. Pavelka Zsolt hatszor, a másik félnél Gál Bertold szintén hatszor talált be.

Tovább folytatta menetelését a Bajnok DSE, amely idegenben elért sikerével továbbra is makulátlan mutatókkal vezeti a tabellát. Az első harminc perc még szorosan alakult, a nemesvámosiak mindössze egyetlen góllal vezettek (15-16), majd a térfélcsere után érvényesítette a papírformát a vendégegyüttes. A hazaiaknál Kemény Levente hétszer, a másik oldalon Károlyfi Kristóf és Honyecz Gábor kilencszer vette be az ellenfél kapuját.

Meglepő győzelmet könyvelhetett el a mezőny hátsó régiójába tartozó MUSE az Egerszegi KK ellen. A szentgotthárdi alakulat kezdettől fogva irányította a találkozót, 19-14-re meglépett az első felvonásban. Nagy csata alakult ki a második etapban, ám a zalaegerszegiek nem tudták utolérni riválisukat, a hatvan perc végeztével 31-28-as végeredményt mutatott a kijelző. A MUSE első diadalát aratta.

Nem hagyott esélyt riválisának a Pápa, huszonöt góllal bizonyult jobbnak az egykor szebb napokat látott TVSE ellen (24-49). Már az első játékrészben is komoly különbség alakult ki a csapatok között (12-26), a Tapolcának egy pillanatra sem volt esélye. A hazaiak közül Szalai Dorián hat gólig jutott, a vendégeknél Sipőcz Milánt és Kapcsándi Zsoltot is ki kell emelni. Előbbi neve mellé tizennégy, utóbbié mellé tizenkét gólt jegyeztek be.

Az állás:

1. Bajnok DSE Nemesvámos (12)
2. Simontornya (9)
3. Várpalotai BSK U18 (8)
4. Egerszegi KK (8)
5. Ősi Andreotti (8)
6. Pápa (6)
7. Georgikon DSE (6)
8. Letenye (3)
9. MUSE (2)
10. TVSE (0)

A Zalaszentgrót már harmadik döntetlenjét jegyezte, ezúttal Vasváron kellett megelégednie az egy ponttal. A kilenc gólig jutó Káldi Réka vezetésével az első félidőben még a vendégek vezettek (12-13), majd a szünet után fej, fej mellett haladtak a küzdő felek. Rendkívül izgalmas végjátékban a csapatok megosztoztak a pontokon. A Zalaszentgrót legeredményesebb játékosa Koronczi-Oláh Katalin volt tizenegy találattal.

Hazai pályán kapott ki a pápai Kilián DSE a jelenleg a tabella második helyét elfoglaló Góna SZKKE Lenti gárdájától. A szünetig pedig úgy tűnt, a Pápa meglepheti ellenfelét (14-15), ám a második félidőben érvényesíteni tudta akaratát a Lenti csapata (27-31). Mózes Fanni kilenc, Szabó Zsanett tíz gólt tett hozzá egyesülete teljesítményéhez.

Ahogy azt a múlt héten is jeleztük, elkapta a fonalat a Start SE Hajmáskér és újabb győzelmet aratva már negyedik a táblázaton. Most a TVSE otthonában szerezte meg a két pontot a Hajmáskér: a félidőben 16-9-re vezetett, aztán 38-28-ra nyert. A vendéglátóknál a rutinos Antal Anett kilenc gólt jegyzett, a másik félnél Kovács Angéla tizenkétszer, Horváth Kitty tízszer emelhette magasba a kezeit a gólöröm miatt.

Gólzáporos ütközetet vívott az Úrkút és a listavezető Körmend. Az első harminc percben már negyven gólt láthatott a nagyérdemű (16-24), de a szünet után sem álltak le a csapatok. A sorozatban hetedszer nyertes Körmend javára dőlt el a találkozó (31-41). Az Úrkút részéről hárman is nyolc gólt szereztek: Linczmajer Dóra, Rieger Hanna, és Wolf Rita. A Körmendnél Herczeg Kata brillírozott és tizenhárom gólt ért el.

Az Egerszegi KK papírforma sikerrel gyarapította pontjai számát. A PLSC ellen 16-11-es félidőt követően 29-18-ra nyert. Jáger Marianna nyolc góllal járult hozzá a győzelemhez, a másik félnél Gáspár Klaudia hét találatot ért el.

Az állás:

1. Körmend DMTE (14)
2. Góna SZKKE Lenti (9)
3. Egerszegi KK (8)
4. Start SE Hajmáskér (7)
5. Zalaszentgrót (7)
6. Úrkúti SK (6)
7. TVSE (4)
8. Vasvár (3)
9. Kilián DSE (2)
10. PLSC (2)
11. Pacsai SE (2)

0 Shares