Kettős veszprémi siker az országoson!

A veszprémi Dózsa György Általános Iskola győzelmével ért véget a IV. korcsoportnak kiírt kézilabda országos diákolimpiai döntő. Ráadásul a Dózsa az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskolát múlta felül a döntőben, így kettős megyei sikert ünnepelhetünk.

Miskolcon rendezték meg a 7.-8. osztályosoknak, vagyis a IV. korcsoportosoknak kiírt kézilabda országos diákolimpiai döntőt.

A fiúknál a veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola és az alsóörsi Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-utánpótlásközpont képviselte a megyét, míg a lányoknál a veszprémi Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Technikum és Általános Iskola jutott be a legjobb nyolc közé.

A fiúknál azonos csoportba került a Dózsa és az Endrődi a szegedi Vörösmarty, valamint a csurgói Eötvös iskolával. A másik ágon a ceglédi Református, a nyíregyházi Arany, a nádudvary Kövy, és a mezőkövesdi Szent Imre iskolák harcoltak.

Az első fázisban, a csoportkörben a veszprémiek 22-17-re legyőzték a Balaton-partiakat, majd 28-19-re a szegedieket, végül 37-10-re a Csurgót, így a négyes élén zártak. A második helyet az Endrődi szerezte meg, bár kikapott a Dózsától, ezután 36-9-re legyőzte a Csurgót, aztán 20-18-ra a Szegedet.

A keresztjátékban az elődöntőben a Veszprém újabb magabiztos győzelmet könyvelhetett el, 37-12-re múlta felül a Mezőkövesdet, míg az alsóörsiek 24-17-re győzték le a Nádudvart.

A döntőben a Dózsa 21-16-ra nyert az Alsóörs ellen és hódította el a bajnoki címet.

A torna legjobb kapusának az alsóörsi Tari Zsoltot választották meg, a legtechnikásabb játékos címe a veszprémi Gáncs-Pető Mátéhoz került. A legjobb felkészítő tanár a veszprémieket kísérő Pap Ervin lett.

Birnbauer Zsombor, Petrik Nimród, Gáncs-Pető Máté (torna legtechnikásabb játékosa), Pap Ervin, Tari Zsolt (torna legjobb kapusa)

A lányoknál a veszprémi Padányi a balatonboglári Boglári iskolával, a győri Gárdonyival és a gyöngyössolymosi Nagy Gyula iskola csapataival került össze. A másik négyesben a kazincbarcikai Pollák, az algyői Fehér, a hajdúnánási Kőrösi és a kozármislenyi Janikovszky intémények küzdöttek.

A Padányi az első körben 30-27-re kikapott a bogláriaktól, majd 23-21-re a győriektől. Másnap 15-14-re alulmaradt a Gyöngyössolymossal szemben is. A negyedik helyen zárt, így az 5-8. helyért folytathatta a csatározást. Itt jól vette az akadályt, előbb megverte 17-11-re a Kozármislenyt, aztán visszavágott a Gyöngyössolymosnak és 26-25-re nyert az ötödik helyért lezajlott összecsapáson.

Itt a végső győzelmet a Somogy megyei bajnok, a Boglári Általános Iskola szerezte meg.

0 Shares