A bajnoki cím a cél

Az előző bajnoki idényben a bronzérmet szerezte meg az Ősi Andreotti SE gárdája a Veszprém-Zala megyei férfi pontvadászatban, azonban a 2022/23-as évadban már ennyivel nem elégedne meg az együttes, ugyanis a legfényesebb medáliáért indul csatába a hamarosan kezdődő sorozatban.

Ignácz Krisztián, az Ősi Andreotti SE vezetőedzője elmondta, a keretet sikerült együtt tartani, mindössze az eddig kettős játékengedéllyel szereplő Dobos Máté távozását tudta bejelenteni, aki fix tagja lett az NB II-es Várpalotai Bányász SK csapatának, így róla le kellett mondani. Az érkezők listáján is mindössze egyetlen név szerepel: Honyecz Gábor bajnoki címet szerzett a Nemesvámos együttesével, s második helyen végzett a góllövőlistán 140 találattal, amelyet 14 mérkőzésen ért el.

Második éve dolgozunk együtt a fiúkkal. Az, hogy sikerült gyakorlatilag a csapat egészét egyben tartani, önmagában nagy siker. Honyecz Gábor érkezése pedig további erősítést jelent. Összességében kiváló a csapategység, nagyon jó a hangulat, a társaság minden szempontból felkészült a bajnokságra – összegzett a tréner.

Ignácz Krisztián sajnálatát fejezte ki, hogy Veszprém megyéből az Ősin és a Tapolcán kívül nem indul más gárda. Bízott benne, hogy a címvédő Nemesvámos, vagy a Pápa újra nevezni fog. Végül ez nem történt meg, így mindössze hat egyesület vesz részt a pontvadászatban, így át kellett alakítani az eddig megszokott menetrendet, hogy megfelelő számú és nívójú találkozót tudjon játszani minden résztvevő.

Július 5-én már munkába álltunk. Az első hónapban strandon, homokban edzettünk, amely remek alapot adott a srácoknak. Augusztusban a termi gyakorlások mellett heti egy egyéni futóedzést is beiktattunk. Úgy vélem, alaposan felkészültünk, izgatottan várjuk a rajtot – emelte ki a tréner.

A szakvezető megjegyezte, tavaly, hosszú idő után sikerült érmet nyerniük, most nem elégednének meg ennyivel, a bajnoki címig meg sem állnának.

– Jó meccsekre számítok a Simontornyával és az Egerszeggel is. Felkészültünk minden kihívásra és remélem, minden úgy alakul majd, ahogy azt elterveztük. A bajnoki cím a célunk. Nem lehet más – zárta a beszélgetést.

0 Shares