Elrajtolt a bajnokság

Papírforma eredményekkel megkezdődött a 2022/23-as megyei kézilabda-bajnokság.

A férfiaknál Veszprém, Zala és Vas megyei gárdák neveztek a pontvadászatba, végül Veszprém megye égisze alatt kezdődött meg a harc a minél jobb helyezésekért.

Az Egerszegi KK komoly erődemonstrációt tartott, már az első félidőben tetemes előnyre tett szert, 21-7-re vezetett a Tapolca ellen. Sajnos a Veszprém megyei gárda a második játékrészben sem tudta megközelíteni ellenfelét és végül 38-22-es vereséget szenvedett. A hazaiaknál Góth Ferenc, Ugranyecz Miklós és Miklós Gábor is egyaránt öt gólt szerzett, a vendégeknél Nagy György 13 találattal vette ki részét csapata teljesítményéből.

Az Ősi Andreotti SE a keszthelyi Georgikon ellen kezdte a bajnokságot. A házigazda kissé megilletődötten kezdett, ezt jelzi az is, hogy a félidő végén 12-12 állt a kijelzőn. Szünet után sikerült ritmust váltania az Ősi együttesének, és végül 29-22-es győzelmet szerzett. Honyecz Gábor tíz góljával az Ősi legeredményesebbje volt, de Pavelka Zsolt is kilencet vágott. A tópartiaknál Szente Szabolcs nyolc gólig jutott.

A Simontornya alaposan megszenvedett a két pontért. A LUKE csapata harcosan, nagy elánnal kezdett és megérdemelten jutott kétgólos előnyhöz (12-14). Szünet után a hazaiak nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak és előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A két pontot 26-20-as győzelemmel gyűjtötte be a Simontornya. Szabó Bence hétszer mattolta az ellenfél kapusát, ahogy a LUKE-tól Kiss Gergely is hétszer talált be.

A női bajnokságban Zala megye neve alatt rendezik meg a pontvadászatot. Veszprém, Zala, Vas és Fejér megyéből nevezett a tizenegy alakulat. A mezőnyben három megyénkbeli csapatért szurkolhatunk: a Start SE Hajmáskérért, az Úrkútért és a Tapolcáért.

A címvédő Körmend nem várt nehézségekbe ütközött Vasváron. Szoros első játékrész után (15-16) a másodikban sem hagyta magát leszakítani a hazai együttes. Végül rendkívül kiélezett csatában a vendégek 31-29-re győzött. A vasváriaknál Bősze Boglárka tíz találatot jegyzett, a túloldalon Kiskós Kitti kilenc gólt lőtt.

Nem jutott pont az Egerszegi KK otthonában az Úrkútnak. Pedig jól indult a találkozó, Gátvölgyi Balázs tanítványai harminc perc után 16-15-re vezettek. Szünet után azonban elfogyott a szufla, lendületbe jöttek a hazaiak és végül biztos sikernek örülhettek a lefújás után (31-24). A legjobb gólszerző a zalaiaknál Gotthárd Klaudia volt tíz találattal, a másik oldalon Ilowski Liza hatszor vette be a rivális kapuját.

Remek csatát hozott a Zalaszentgrót és a Páterdomb ütközete. Az első etapban még a házigazdáknál volt az előny (18-15), ám a térfélcsere után már a Páterdomb akarata érvényesült. A vendégek 33-31-es győzelemmel rajtoltak így. László Evelin kilenc találatot ért el, a vendégeknél Gáspár Klaudia tizenkét góllal jelentkezett be a gólkirályi címért.

Csak egy félidőn át tudta megszorongatni a Góna SZKKE együttesét a Tapolca. Az első részben 11-9 állt a jelzőn, aztán a Góna egyre jobban elhúzott és 31-25-re nyert. Március Boglárka tizenhárom gólja dicséretes teljesítmény, a Tapolca soraiból Berecz Nikolett hat gólt lőtt. 

0 Shares