Előrébb lépnének

A megújulás jegyében vág neki a 2022/23-as bajnoki évadnak az Úrkút SK megyei női kézilabda-együttese.

Az Úrkút SK az előző szezonban a hatodik helyen végzett. Gátvölgyi Balázs, a csapat szakvezetője elmondta, 2022. januárjában teljesen újjá kellett szervezniük a gárdát, mert néhány játékost hosszú sérülés akadályozott, többen pedig kismamák lettek.

– Veszprém környékén élő fiatalokkal töltöttük fel a keretünket, s az átalakulás dacára egészen jól sikerült a tavasz, hiszen tíz mérkőzésből hatot megnyertünk. A hatodik helyen zártunk, amit akkor jó eredménynek könyveltünk el – összegzett Gátvölgyi Balázs.

A csapat átalakítása a nyáron tovább folytatódott. Juhász Tímeára az ősszel nem számíthatnak, ám ha minden jól megy, januárban a kapus ismét a csapat rendelkezésére áll majd. Épp ezért különösen fontos volt, hogy új hálóőrt igazoljon a gárda. Sikerült megegyezni a BDSE Nemesvámossal és a Tótik Loretta kettős igazolással szerepelhet az Úrkút SK-nál. A másik kapus Hartmann Rita lesz, aki munkahelyi elfoglaltságai miatt az edzéseken ritkábban tud csak részt venni, leginkább a mérkőzéseken tud kapuba állni.

Az Úrkút hívószavára ismét edzésbe állt és visszatér a pályára Szirmai Judit. Az irányító egyetemi tanulmányai miatt egyszer már felhagyott az aktív kézilabdázással, de most ismét munkába állt és vállalta a megyei pontvadászat kihívásait.

Kovács Jázmin szélső Zalaegerszegről érkezik. Érdekesség, hogy édesanyja, Krausz Zsuzsanna is az Úrkút játékosa.

Az egyesület megegyezett Cziszer Lizával is, aki balátlövőként segíti majd a csapatot.

Továbbá visszatér Horváth Nikoletta is, aki ugyan már egy fél éve az Úrkút játékosa, azonban a tavasszal alig-alig tudott részt venni a gyakorlásokon és a meccseken, ám most már bizton számítanának a segítségére.

– Szeretnénk tavalyhoz képest előrébb lépni, vagyis az első öt hely valamelyikén végezni. Reményeink szerint elkerülnek idén minket a sérülések, betegségek. Egy optimális idényben pedig akár még meglepetésekre is képesek lehetnénk, ami számomra az éremszerzést jelenti – húzta alá Gátvölgyi Balázs.

A tréner hozzátette még, az újak érkezésével egy teljesen új játékrendszert próbálnak elsajátítani. Sokkal gyorsabb, robbanékonyabb és hatékonyabb stílus láthatunk majd tőlük.

Büszkék vagyunk rá, hogy Úrkúton közel két évtizede működik a női kézilabda. Akadtak mélypontok, rosszabb periódusok, ám mindig minden nehézséget legyőztünk. Különösen köszönjük a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség támogatását, rengeteget segített nekünk az elmúlt időszakban. Bízom benne, hogy az idén elkerülnek minket a sérülések, betegségek és egy jó szezon előtt állunk – bizakodott az edző.

 Az Úrkút SK első mérkőzését a tavalyi ezüstérmes Zalaegerszeg otthonában lép pályára, saját közönsége előtt október 1-én 17 órakor mutatkozik be a Vasvár ellenében.

0 Shares